Thermia Diplomat Inverter grondwarmtepomp

Video Thermia grondwarmtepomp

Met het koude herfstweer van de laatste dagen is de verwarming van je woning en sanitair warm water een prioriteit. Hiervoor bestaat een zeer uitgebreid gamma aan verwarmingstoestellen, elk met hun eigen specificaties, rendement en capaciteit.

Het Zweedse merk Thermia ontwikkelde een grondwarmtepomp met gepatenteerde technologie die energie uit te bodem haalt voor de verwarming (en koeling) van de woning en de productie van sanitair warm water. De Hot Gas Water-technologie zorgt voor een halvering van de tijd die een gewone warmtepomp nodig heeft om de boiler op hoge temperatuur (+70°C) te brengen.
Op die manier kunnen 9 mensen zich tegelijkertijd douchen met een boilercapaciteit van 180l (= 419l van 40°C).

Ook voor de verwarming van je woning zorgt de Thermia Dilomat Inverter voor een optimaal rendement. De invertortechnologie met snelheidsgeregelde klasse-A  reageert uiterst snel op elke verandering van het binnenklimaat door de te leveren capaciteit voortdurend af te stemmen op de gewenste temperatuur. Op die manier wordt een stabiel en tochtvrij binnenklimaat bekomen met een energieverbruik die 30% lager ligt dan bij gewone systemen. 

Bij dit toestel zijn een aantal accessoires verkrijgbaar die het mogelijk maken om eenvoudig en kostenefficiënt hetzelfde toestel te gebruiken voor koeling van de woning, verwarming van een zwembad, combinatie met thermische zonnepanelen of met andere externe warmtebronnen. 

De seizoensprestatiefactor (rendement gemeten over het volledige stookseizoen) van deze warmtepomp bedraagt 5,42, een uitzonderlijk goede prestatie.  De Diplomat Inverter is zowel verkrijgbaar in het M-model (van 3 tot 12 kW), geschikt voor lage-energiewoningen, en het L-model (van 5 tot 17 kW), voor renovatie en grote woningen.

Meer informatie over de werking van een warmtepomp? Klik dan hier of ga naar de site van Thermia zelf.

SPECIFICATIES
2 uitvoeringsformaten:

  • Omvormer M 3-12 kW: mogelijk als driefasig (400V) of enkelfasig (230V)
  • Omvormer L 5-17 kW: driefasig (400V)

Volume:
     Met tank: 180l capaciteit
     Zonder tank = Diplomat Duo-omvormer: aansluitbaar op externe boiler
Opwarmtijd (dankzij Tap Water Stratification techniek): 
     180l van koud water naar +70°C in 21 min.
Afmetingen:
     Dimplomat Inverter: 60cm x 69cm x 185cm
    Dimplomat Duo-inverter: 60cm x 69cm x 154 cm
Gewicht:
     Diplomat Inverter (met boiler): 200kg
     Diplomat Duo-inverter (zonder boiler): 160kg
Energieklasse systeemintegratie: met vloerverwarming (35°C) of radiator (55°C): A+++
Geluidsniveau: 36-50 dB(A)


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!