Compact ventilatietoestel met wartmterecuperatie

ventoexperta501pro1

Nieuw in ons assortiment: een energiezuinig ventilatietoestel met warmterecuperatie voor één kamer. Deze kan een duurzaam alternatief zijn voor het ventilatie-D systeem en wordt vooral toegepast in de buitenmuur van appartementen, studentenkamers, vakantiewoningen, badkamers, etc... Dit toestel behaalt een warmteterugwinningsrendement tot 97% en zorgt dankzij de ingebouwde filters voor een efficiënte luchtzuivering. Deze warmtewisselaar zorgt voor de juiste vochtbalans en creëert door regeling van de luchtuitwisseling een aangenaam microklimaat. 

Dit toestel is zeer geluidsarm en heeft 3 snelheden (15m³/h=11dBA, 30m³/h=15dBA of 50m³/h=21dBA). De hygrostaat (vochtsensor) zorgt voor een automatische stabilisatie van de luchtvochtigheid. Daarnaast kan dit toestel dankzij de Wifi-functie met uw smartphone of tablet bediend worden.

Het design is zeer compact en dient in een buitenmuur gemonteerd te worden. Hiervoor wordt een ronde opening van Ø160mm gemaakt waar het toestel in wordt geplaatst. De dikte van de muur mag variëren tussen 240 en 500 mm. 

De warmteoverdracht vindt plaats in een warmtewisselaar, waar de warme afvoerlucht het meeste van zijn warmte afgeeft aan de verse toevoerlucht. Warmteterugwinning vermindert warmteverliezen in het koude seizoen. In de zomer is het proces omgekeerd - de gekoelde uitlaatlucht transporteert een deel van de opgeslagen koude naar de warme toevoerlucht.

  • Power: 4,45 Watt lage stand - 7,06 Watt hoge stand
  • Voltage: 100-230 Volt / 50-60 Hz
  • Amperage: 0,035A lage stand - 0,059A hoge stand
  • Toeren: 800 RPM lage stand - 1900 RPM hoge stand
  • EC Motor uitgerust met kogellagers getest op +30.000 uur
  • Voldoet aan de ERP 2018 (energie-efficiëntie) norm


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!